2008 Faaliyet Raporu

SEYAD 2008 Yılı Faaliyet Raporu

Değerli Sektörel Yayıncılar Derneği üyeleri, 13 Ocak 2007 tarihinde gerçekleşen 8. Genel Kurulu sonrasında seçilen Yönetim Kurulu, 2008 yılı için planladığı çalışmaların bir kısmını tamamlamış bir kısmını da sürdürmektedir.
Geçen yılki ilk toplantımızda ayrıntılarıyla belirlediğimiz hedeflerimiz, bu hedeflerimizle ilgili durum ve gerçekleştirdiğimiz faaliyetler şöyledir:

1. Eğitim Faaliyetleri: Yıllardır hedeflerimiz arasında bulunan eğitim faaliyetlerimiz 2007 yılı içinde düzenli olarak gerçekleştirilmeye başlanmıştır. İlk eğitim faaliyetimizin seminerler serisinin son iki semineri 2008 yılının ocak ve şubat aylarında gerçekleştirilerek tamamlanmıştır. 2008 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz eğitim faaliyetlerimiz şöyledir:
a. Yönetim Becerileri: 12 Ocak 2008 Cumartesi günü gerçekleşen Yönetim Becerileri Eğitimine SEYAD üyelerince yayınlanan dergilerde çalışan 11 kişi katıldı. İTO Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Kandilli Cemile Sultan tesislerinde gerçekleşen eğitim Yönetici Akademisi Eğitimcisi ve yazar, Celalettin Kandemir tarafından verildi.
b. Örgütlerde Davranış Psikolojisi: 23 Şubat 2008 Cumartesi günü gerçekleşen Örgütlerde Davranış Psikolojisi Eğitimine SEYAD üyelerince yayınlanan dergilerde çalışan 12 kişi katıldı. İTO Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı Kandilli Cemile Sultan tesislerinde gerçekleşen eğitim Yönetici Akademisi Eğitimcisi ve yazar, Celalettin Kandemir tarafından verildi.

2. Hannover 2008 Fuarı’na Katıldık: Sektörel Yayıncılar Derneği dünyanın en önemli sanayi fuarlarından biri olan Hannover Sanayi Fuarı’na katıldı. 21-25 Nisan 2008 tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde gerçekleştirilen fuarda İstanbul Ticaret Odası tarafından tahsis edilen, derneğimize ait standtan binlerce dergi dağıtımı gerçekleşti. Fuarda derneğimizi SEYAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şen, Genel Sekreter Ahmet Pelit ve Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Vedat Gökçe temsil etti. SEYAD standı, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, İTO Meclis Başkanı Muharrem Keçeli, Hannover Türkiye Başkonsolosu Aydın İlhan Durusoy ve İTO Meclis üyeleri tarafından da ziyaret edildi.

3. Sektörel Yayıncılığın İletişim Öğrencilerine Tanıtılması Faaliyetleri: Sektörel yayıncılığın işlevinin ve öneminin iletişim öğrencileri tarafından anlaşılması için çeşitli eğitim kurumlarında seminer ve konferans faaliyetlerinde bulunduk.
a. Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi Konferansı: Daha önceki yıllarda da konferanslar verdiğimiz Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi’nde 4 Mart 2008 Salı günü bir konferans verdik. Konferansta Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şen, Kurucu Başkan İsmail Ceyhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Söylemez birer konuşma yaptı.
b. Kadir Has Üniversitesi Konferansı: Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine yönelik “Sektörel Yayıncılık” konulu bir konferans verildi. 7 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleşen konferansta Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şen ve Kurucu Başkan İsmail Ceyhan birer konuşma yaptı.
c. Haliç Üniversitesi Paneli: Haliç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 15 Ekim 2008 tarihinde Mecidiyeköy Yerleşkesinde “Basılı Yayıncılık ve İnternet Reklamcılığı” paneli düzenledi. Panele konuşmacı olarak Sektörel Yayıncılar Derneği (SEYAD) Kurucu Başkanı İsmail CEYHAN, Pressmart Dijital Yayıncılık Çözümleri genel müdürü Santosh KRISHNA ve Sarı Sayfalar-Türkiye Satış Müdürü Göktuğ OKAN OĞUZ katıldı.
d. BSF Gazetecilik Akademisi Sektörel Yayıncılık Semineri: İstanbul’da, gazetecilik, radyo, televizyon ve gazetecilik gibi konularda eğitim veren BSF Akademi eğitim kurumunun Gazetecilik Okulu öğrencilerine “sektörel yayıncılık” konulu bir seminer verdik. SEYAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şen tarafından 27 Şubat 2008’de verilen seminerde, sektörel yayıncılığın tanımı ve tarihçesi ile geleceği hakkında dernek görüşlerimiz öğrencilere aktarıldı.
e. BSF Gazetecilik Akademisi Basında Tekelleşme Semineri: İstanbul’da, gazetecilik, radyo, televizyon ve gazetecilik gibi konularda eğitim veren BSF Akademi eğitim kurumunun Gazetecilik Okulu öğrencilerine “basında tekelleşme” konulu bir seminer verdik. SEYAD Kurucu Başkanı İsmail Ceyhan tarafından 30 Nisan 2008’de verilen seminerde, basında tekelleşme olgusu, basında tekelleşmenin nedenleri ve sonuçları ile tekelleşmenin olumsuz etkilerinden korunma konusundaki görüşlerimiz öğrencilerle paylaşıldı. Seminer sonunda öğrencilerin konuyla ilgili çeşitli soruları cevaplandı. Seminere Kurucu Başkan İsmail Ceyhan ile birlikte Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şen de katıldı.
f. BSF Gazetecilik Akademisi Sektörel Yayıncılık Dersi: İstanbul’da, gazetecilik, radyo, televizyon ve gazetecilik gibi konularda eğitim veren BSF Akademi eğitim kurumunun Gazetecilik Okulu öğrencilerine “sektörel yayıncılık” isminde bir ders verilmiştir. 2008 yılı Kasım ve Aralık aylarında gerçekleşen dersler Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şen tarafından verilmiştir.

4. Yayıncılık Sektörü Tartışma Toplantısı: İstanbul Ticaret Odası’nın “üye odaklı hizmet” yaklaşımı doğrultusunda, 25 Aralık 2008 Perşembe günü,  İstanbul İl Özel İdaresi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Yayıncılık Sektörü Ekonomik Analiz ve Finansal Destekler” toplantısına SEYAD üyelerinin geniş biçimde katılımı sağlanmış ve sorunlarımız dile getirilmiştir.

5. Dernek Kimlik Kartlarının Yenilenmesi: 2009 yılı için hazırladığımız tanıtım kartları bugünden itibaren üyelerimize dağıtılmaya başlanacaktır.

6. Dernek Web Sitesinin Güncellenmesi: Derneğimizin web sitesi www.seyad.org adresi, her yapılan faaliyetten sonra güncellenmektedir. Ayrıca içeriği çok geliştirilmiş ve tüm yayınlarımızın elektronik kataloğu siteye eklenmiştir.