2004 Faaliyet raporu

SEYAD 2004 Yılı Faaliyet Raporu

Değerli Sektörel Yayıncılar Derneği üyeleri. 2004 yılında derneğimizin kuruluş hedefleriyle ilgili gerçekleştirdiğimiz faaliyetler ve projelerimiz şöyledir:

1. Marketingist Fuarında Sektörel Yayıncılık Paneli: Sektörel yayıncılığın pazarlamadaki yeri ve önemi konusu Marketingist Pazarlama Fuar ve Konferansı kapsamında düzenlenen” SEKTÖREL YAYINCILIĞIN PAZARLAMADAKİ YERİ” panelinde ele alındı. 21 Kasım 2004 pazar günü TÜYAP Karadeniz Salonu’nda düzenlenen panelde kısa adı SEYAD olan Sektörel Yayıncılar Derneği üyelerinden oluşan yayıncılar, kalıtımcılara sektörel yayıncılık ve sektörel yayıncılığın pazarlama iletişiminin tamamındaki yeri ve önemi üstüne bilgiler verdiler. Panelde, SEYAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Bileşim A.Ş. Genel Koordinatörü N. Nezih Kazankaya, SEYAD Genel Sekreteri ve Maya Basın Yayın Ltd. Yayın yönetmeni M.Vahit Mahmatlı, SEYAD Yönetim Kurulu üyesi ve Sarnıç İletişim Ltd. Genel Müdürü İsmail Şen ve Ekin Yayın Grubu İmtiyaz Sahibi Nesip Uzun ve SEYAD Kurucu Başkanı ve Doğa Sektörel Yayın Grubu Genel Koordinatörü İsmail Ceyhan konuşmacı olarak yer aldılar. Panelde; satın alma güdüsü yaratma ve sektörel dergilerin işlevi, sektörel yayınların pazarlamadaki yeri ve önemi, endüstriyel ve iletişim ilişkileri içinde sektörel yayıncılık konuları ele alındı.

2. Basın Kanunu Çalışmaları: Yeni Basın Kanunu ile ilgili bakanlıklar düzeyinde çeşitli girişimlerde bulunulmuştur:

a. Basın Kanunu Tasarısının Meclis Adalet Komisyonunda 29 Nisan 2004 Perşembe günü  görüşülecek olması sebebiyle,  28 Nisan 2004 Çarşamba günü,  TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, Yönetim Kurulu Başkanımız N.Nezih Kazankaya ve Yönetim Kurulu Üyemiz İsmail Şen tarafından, makamında ziyaret edilmiştir. Genel olarak SEYAD’ın yeni çıkarılacak olan Basın Kanunu hakkındaki fikirlerinin iletildiği görüşme, Sektörel yayıncıların temsili ve yeni çıkacak olan basın kanununa katkı açısından oldukça verimli geçmiştir. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, SEYAD’a konuyla ilgili duyarlılığından ötürü teşekkür etmiş ve önerilerimizin dikkate alınacağı sözünü vermiştir.
b. SEYAD, Basın Kanunun tartışılmaya başlandığı ilk günden bugüne geçen sürede tüm gelişmeleri yakından takip etmiş ve hazırladığı “Basın Kanunu Taslağı Hakkında SEYAD’ın Görüşleri” başlıklı raporla ilgili makamları bilgilendirmiştir. Bu bağlamda Devlet Bakanı Beşir Atalay ile yapılan görüşmede sunduğumuz önerilerin bir çoğunun Basın Yasası Taslağının son halinde dikkate alındığı görülmüştür.

3. Yeni Basın Kanunu Bilgilendirme Toplantısı: SEYAD (Sektörel Yayıncılar Derneği), yeni Basın Yasası ile yayıncıları kısa vadede etkileyecek gelişmeler hakkında bilgilendirici bir toplantı düzenledi. 17 Temmuz 2004 Cumartesi günü İstanbul Gayrettepe’deki Sürmeli Otel’de gerçekleşen toplantıda, Avukat Gürsan Atar, eski ve yeni basın kanununda farklı olan bölümlerle ilgili bilgi verdi ve yeni yasanın kısa vadede getirdiği yükümlülükler hakkında yapılması gerekenleri anlattı. Toplantıya, çok sayıda süreli yayın temsilcisi katıldı.

4. EXPO Channel’de Yeni Basın Yasası Hakkında Program: SEYAD Sektörel Yayıncılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı N. Nezih Kazankaya 20 Temmuz 2004 Salı günü Expo Channel’da “Yeni Basın Yasası ve Sektörel Yayıncılık” konulu bir programa katıldı. SEYAD Başkanı N. Nezih Kazankaya, saat 13.00’te yayınlanan programda, Yeni Basın Yasası’nın yayıncılara getirdiği yükümlülüklerle ilgili bilgi verdi. Özellikle yayınlanmakta olan süreli yayınların 26 Temmuz2004’e kadar yayın türlerini bağlı bulundukları Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirmesi gerektiğini hatırlatan Kazankaya, yayıncıların her türlü soru ve sorunlarına SEYAD olarak yardımcı olabileceklerini belirtti.

5. Fuar Katılımları: Başta Marketingist Fuarı olmak üzere üye dergilerimizin katıldığı çeşitli fuarlarda stand açarak derneğimizin tanıtımı gerçekleştirildi.

6. Eğitim Çalışması: Sektörel Yayıncılar Derneği,  “Sektörel Yayıncılık Eğitim ve Geliştirme Programı”nın ikincisini 10 Nisan 2004 Cumartesi günü Bileşim Yayıncılık AŞ Konferans Salonunda gerçekleştirdi. “Reklam Satışında Sorunlar ve Çözüm Önerileri Atölye Çalışması” adı altında Yönetim Kurulu Üyemiz İsmail Şen’in moderötörlüğünde gerçekleştirilen atölye çalışmasına çoğunluğu reklam satışçılarından oluşan 25 kişi katıldı.

7. Reklam Çalışmaları: Sektörel Yayıncılığın ve SEYAD’ın tanınması için üye dergilerimizde yayınlanmak üzere reklamlar hazırlanmış ve üyelerimiz dergilerinde yayınlanmaları sağlanmıştır.