Blog

1 Ağustos 2010

İstanbul Üniversitesi Öğrencileriyle, “Günümüzde Etkin Bir Mecra:Sektörel Yayıncılık” Değerlendirildi.

İstanbul Üniversitesi Öğrencileriyle, “Günümüzde Etkin Bir Mecra:Sektörel Yayıncılık” Değerlendirildi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi 60.yıl Etkinlikleri kapsamında, Sektörel Yayıncılar Derneği ile İstanbul Üniversitesi işbirliği ile 11 Ekim 2010 Pazartesi günü düzenlenen panelde, İletişim Fakültesi’nin Konferans Salonu’nu dolduran öğrenciler ve SEYAD Yönetimi “Sektörel Yayıncılığı” konuştu.

İletişim Fakültesi öğrencileri için derslerinin içeriği ile örtüşen ve mesleki hayatlarında yol gösterici detaylar ile “Günümüzde Etkin Bir Mecra: Sektörel Yayıncılık” panelinde öğrenciler ve seyad üyesi yayıncılar keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. Panelin oturum başkanlığını yapan İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aslı Yapar’ın açılışı ardından, Sektörel Yayıncılar Derneği üyelerinden İsmail Şen’in Yazılı Mecralar ve Sektörel Yayıncılık Tarihi üzerine gerçekleştirdiği sunum öğrenciler tarafından dikkatle takip edildi. İsmail Şen’in sunumundan faydalanmak isteyen birçok öğrenci panel sonrasında kendisinden bu konularda detaylı bilgi aldı.

SEYAD Kurucu Başkanı İsmail Ceyhan’ın “Sektörel Yayıncılık Nedir? Ve Sektörel Yayıncılık Kavramları” üzerine bir sunum ile öğrencilerle mesleğinin tanımlarını aktaran bilgileri paylaştı. Oturum Başkanı Aslı Yapar İsmail Ceyhan’ın sunumu üzerine, bu bilgileri derslerinde yazılı mecralar içerisinde öğrenciler ile mümkün olduğunca paylaştığını ancak yeterli olmadığını, sektörel yayıncılığın öğrencilere daha doğru aktarılması için tez konusu olarak verilebileceğini aktardı.

Aslı Yapar’ın görüşlerini aktarması sonrasında, SEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Eser Oğuz yaptığı konuşmada öğrencilere “Dünyada ve Türkiye’de Sektörel Yayıncılığın Önemi ve İstatistiksel Verileri” ile “Pazarlama ve Reklam Mecrası olarak Sektörel Yayıncılık” hakkında bilgi verdi. Sunum sonrasında, sektörel yayıncıların yetişmiş eğitimli elemana duydukları ihtiyaç ile yeni mezun iletişim öğrencilerinin iş bulamamalarıyla yaşadıkları sorunlar üzerinde durdu. Bu noktada ise, öğrencileri eğitimini aldıkları mesleğin pratiğini görüp, mesleğin içinde yetişmeleri için sektörel yayınlarda görev almaya davet etti.

Mesleki eğitimli elemana ihtiyaç duyan sektörel yayıncılar ile iletişim fakültesi öğrencilerinin bir arada bulunmasının her iki taraf içinde önemli bir adım olduğu kanaatine varıldığı panelin ardından sergilenen SEYAD üyesi sektörel dergiler öğrencilere dağıtıldı.

Uncategorized
About editor