2010 Faaliyet Raporu

SEYAD 2010 Yılı Faaliyet Raporu

Enerji Verimliliği Fuarı:13 Ocak 2010 tarihinde Sektörel Fuarcılık tarafından WOW Otel’de organize edilen Enerji Verimliliği Fuarı’nda SEYAD standımızla yer aldık. Tüm SEYAD üyesi yayıncılarımızın sektörel dergilerini katılımcılara sergileyip, ziyaretçilere dağıtımını yaparak dergilerimizin ilgili sektör temsilcilerine ulaşmalarını sağladık.

SEYAD Olağan Genel Kurulu ile Cemile Sultan Üyelerimizle Akşam Yemeği:  İTO Cemile Sultan Korusu’nda 16 Ocak 2010 akşamı gerçekleşen SEYAD Genel Kurulu’nda üyelerimizin oylarıyla Eser Oğuz Başkanlığı, Nesip Uzun Genel Sekreterliğe, Asrin Bakır Gerçek Saymanlığa ve Yönetim Kurulu Üyeliğe ise Yüksel Kaya ile Ahmet Pelit seçildi. Dernekler Kanununun öngördüğü şekilde düzeltmeler ile genel kurula sunulan dernek tüzüğümüz oyçokluğu ile onaylandı. Genel Kurulu Toplantısı’nın ardından Koru Restaurant’ta akşam yemeğiyle geceye devam eden SEYAD Üyeleri, fasıl eşliğinde keyifli sohbetlerine devam etti.

SEYAD Üyesi Basın Kartları Yenilendi: Sektörel Yayıncılığın değerli bir iletişim mecrası olma özelliğini vurgulamak adına hazırlanan SEYAD Üyeliği basın kartları 2010 için güncellendi. Üye yayıncılarımızın yanı sıra sektörel dergilerinde görevli uzman gazeteci olan çalışma arkadaşlarına da SEYAD Üye Basın Kartı hazırlatılarak mesleğimize yönelik aidiyetlik bilinci oluşması sağlandı.

Şubat Ayı SEYAD Bülteni Yayınlandı: Üyemiz yayıncılar tarafından hazırlanan sektörel dergilerin aylık tanıtımını yapmak amacıyla kapak görseli ve içerik bilgisi ile hazırlanan e-bülten; sektör dernekleri, basın mensupları, devlet kurumlarının iletişim yetkilileri, yurtiçi yurtdışı ataşelik sorumluları,  halka ilişkiler ve pr ajansları, tüm sektörel yayıncılar, milletvekilleri, sivil toplum örgütler, iletişim fakültesi dekanları, matbaalar ve dağıtım şirketlerine, çeşitli kamu kuruluşları üye listelerine ulaştırıldı.

PEBEV – Perakende Bilgi Evi’nden Yeni Bir Üyemiz Oldu: PEBEV sektörel yayınları olan Market, Lojistürk ve Mağaza Dergileri Genel Yayın Yönetmeni Sayın Funda Bayraktaroğlu aramıza katıldı.

Arkitera Mimarlık Merkezi de Üyelerimiz Arasına Katıldı: Arkitera tarafından hazırlanan Raf Ürün Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Emine Merdim Yılmaz SEYAD üyeleri arasına katıldı.

Hannover Messe Fuarına SEYAD İngilizce Kataloğu Basıldı: Sektörel Yayıncılar Derneği üyelerinin yurtdışındaki fuarlarda tanıtımı amacıyla, Hannover Messe Fuarı’nda dağıtılmak için İngilizce bir üye katalogu hazırladık.

Hannover Messe’10 Fuarında Üyelerimizi Temsil Ettik: Almanya’nın Hannover şehrinde gerçekleştirilen Hannover Messe’10 Fuarı’na İTO’nun desteğiyle SEYAD Standımızla katılarak üye yayınlarımızı uluslar arası platformda sektör profesyonelleri buluşturarak, sektörün yabancı ilgililerinin dergilerimizi tanımasını sağladık.

TÜYAP Fuarlarına Katılım Görüşmesi Yapıldı: Hakan Mirgün ile yapılan görüşme sonrasında üyelerimizin derneğimize ileteceği talepler doğrultusunda yer almak istediğimiz tüm TÜYAP fuarlarında SEYAD stant alanı ayrılmasına karar verilmiştir.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ile İşbirlikleri: İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Suat Sungur ve Halka İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Yapar Gönenç ile yapılan görüşmenin sonucunda sektörel yayıncılığı iletişim öğrencilerine anlatmak için 60.Yıl Etkinlikleri kapsamında bir panel düzenlenmesine karar verildi. Yanı sıra öğrencilerin staj ve tez konusunda özellikle sektörel dergiciliği tercih etmesi için yönlendirme sağlanacağı bildirildi. Akademik araştırmalarla sektörel yayıncılık mesleğinin tanımlamalarının ve kavramlarının değerlendirilmesi ile mesleğin ölçülebilir verilerinin belirlenmesine destekleyici çalışmalar yapılacaktır. SEYAD olarak iletişim mezunu çalışanlar ile hazırlanması gereken sektörel yayınlarımızın gelişimi ve meslektaş adaylarımızın deneyimi açısından karşılıklı desteğimiz devam edecektir.

İstanbul Pencere Fuarı’ndaydık: SEYAD standımızda üyelerimizin dergilerini ziyaretçilere sunduk ve fuarda yer alan sektörel yayıncıların stantlarını ziyarette bulunduk. Sektörün ilgilisi olan profesyonelleri standımızda ağırlayarak ilgili yayınlarımızı kendilerine takdim ederken gerekli yayın ile iletişimlerini sağladık.

Tüyap – Unicera Uluslararası Seramik ve Banyo Fuarı ve PİPEXPO Boru Fuarı’ndaydık: Üyemiz olan sektörel dergilerin dağıtımı ve tanıtımını gerçekleştirdiğimiz SEYAD standıyla fuara katıldık. Profesyonel fuar ziyaretçilerinden aldığımız bilgileri ilgili sektör yayıncısı üyemiz ile paylaşarak olumlu sonuçlar almalarını sağladık.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’ı Ziyaret Ettik: 4 Haziran 2010 Cuma günü KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile SEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Eser Oğuz ve SEYAD Kurucu Başkanı İsmail Ceyhan’ın görüşmelerinin sonucunda üyemiz sektörel yayıncıların tanıtımı olmuş ve kobi özellikleri ile destek almaları sağlanmıştır. KOSGEB ile SEYAD görüşmesinden çıkan bir diğer proje ise; “Sektör Dernekleri, Yayıncıları ve KOSGEB Buluşması”nın organize edilmesine karar verilmiştir.

Mesleki Yeterlilik Kurumu’nu Ziyaret Ettik: SEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Eser Oğuz ile Kurucu Başkan İsmail Ceyhan’ın 04 Haziran 2010 Cuma günü Ankara ziyaretleri kapmasında görüştükleri Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş’a sektörel yayıncılık mesleğini ve değerini izah ederek, meslek standartları belirleme çalışmaları kapsamında değerlendirmeye almalarını sağladılar.

İstanbul Sanayi Odası ile İşbirlikleri Değerlendirildi: SEYAD Yönetim Kurulumuz, İstanbul Sanayi Odası Genel Sekreteri Mete Meleksoy, Genel Sekreter Yrd. Nurdan Bilgin Sirman, Basın ve Yayın Şubesi Md. Yr. Uğur Küçüközyiğit ile İSO Basın Danışmanı Fatma Karaali ile görüşerek Meslek Komitelerinde yayıncılarımıza yer verilmesini ve bültenlerimizin duyurulmasını, komite toplantı salonlarında üye yayınlarımıza sergi alanı verilmesini sağladılar.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ile Görüştük:3 Ağustos 2010 tarihinde İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ı ziyaret eden Yönetim Kurulumuz olumlu sonuçlar aldı. Öncelikle SEYAD Üyesi dergilerin İTO Meclis Toplantıları’nda sergi ile dağıtılmasına ve Ticaret Gazete’sinde SEYAD üyesi yayıncıların röportajlarının yayınlanarak tanıtımının yapılmasına karar verildi.

İstanbul Üniversitesi’nde Sektörel Yayıncılık Paneli Düzenledik: İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ile yapılan görüşmeler sonucu düzenlenen “Günümüzde Etkin Bir Mecra: Sektörel Yayıncılık” Panelimiz, iletişim öğrencilerinin katılımıyla 11 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirildi.

DTM ve TOBB ile Görüşmelerimiz: 12 Ekim 2010 Salı günü saat:10.30’da DTM- T.C. Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Derviş Öztürk ile görüşen SEYAD yönetimi ardından TOBB –Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Sektörler ve Girişimcilik Daire Bşkanı Cihat Alagöz ile Türkiye Sektörler Meclisi Müdürü Ahmet Altıntuğlu’yla görüşerek kurumlar arası bağın güçlenmesini ve işbirliklerinin temelini atmıştır.

İTO Meclis Toplantısı’nda Üye Dergilerimizi Sergiledik: 14 Ekim Perşembe günü düzenlenen İstanbul Ticaret Odası Meclis Toplantısı öncesinde İTO Meclis Üyelerine sergilenerek, ilgili sektör temsilcilerine dağıtımları gerçekleştirildi. SEYAD Üyesi yaklaşık 500 seçkin derginin sektöründe söz sahibi profesyonellere ulaştırılmasıyla karşılıklı bir faydaya hizmet ettiğimizi belirten İTO Meclis üyeleri, bu çalışmamızın sürekliliğini beklediklerini aktardılar.

İNTERMOB Fuarı’na Katıldık: Yaklaşık 1000 adet SEYAD üyesi sektörel yayınımız SEYAD, 16 Ekim Cumartesi günü TÜYAP’ta kapılarını açıp, 20 Ekim’e dek süren 13. İntermob’10 ve 23.Ağaç İşleme Makineleri Fuarı’nın ziyaretçilerine dağıtıldı.

Yapı Endüstri Merkezi ‘de Üyelerimiz Arasına Katıldı:  Yapılan görüşmeler sonrasında SEYAD ailesine YEM’i temsilen Genel Müdür İsmail Özcan da katıldı.

Sektörel Aylık Ekonomi Dergisi Üyelerimiz Arasına Katıldı: Başvuruları sonrasında yerel sektörel yayınlarını temsilen Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Aktuğ yeni üyelerimizden biri oldu.

Uluslararası Süreli Yayıncılık Federasyonu (FIPP – İnternational Federation of the Periodical Press) Üyeliğimiz Gerçekleşti: Derneğimiz ve üye yayıncılarımızın uluslar arası platformda tanıtımı ve fayda sağlayacak işbirliklerinin geliştirilmesi adına üyelik başvurusunda bulunduğumuz FIPP’den olumlu sonuç aldık.

SEYAD ve FIPP- Dünyada Sektörel Yayıncılık Toplantısı: 10 Aralık 2010 günü yapılacak toplantıda FIPP Genel Sekreteri Mr.Ervin Reish’in katılımıyla sektörel yayıncılar bir araya gelerek “Sektörel Yayıncılık Nereye Gidiyor” konusunu tartışacaklar.