2003 Faaliyet Raporu

SEYAD 2003 Yılı Faaliyet Raporu

Yönetim Kurulu Toplantıları
Yönetim Kurulumuz aylık toplantılarını düzenli olarak gerçekleştirmiş, tüm üyelerimize açık olan toplantılarda mesleğimizi ilgilendiren konularda görüş alış verişi yapılmıştır.

Dernek Müdürünün İstihdamı
Yönetim Kurulumuz Dernek çalışmalarının profesyonelleşmesi için Haziran ayında aldığı karar gereği 1 Temmuz 2003 den itibaren bir personeli derneğimizde görevlendirmiştir.

Dernek Merkezinin Taşınması
Yönetim Kurulumuz Haziran ayında aldığı karar gereği Dernek Merkezini Coğaloğlu Yokuşu Evren Han 33/43 Sirkeci adresine nakletmiştir. Aynı adres BAYMED (BasınYayın ve İletişim Mezunları Derneği) ile ortak kullanılmaktadır. Derneğimiz merkezine bir adet bilgisayar, telefon ve evrak dolabı alınmıştır.

Mesleki Dayanışma
Yönetim Kurulumuz üyelerimizin karşılaştığı sorunlara duyarlılık göstermiş ve çözümü için girişimlerde bulunmuştur. Özellikle uygulamada olan Basın Yasası’ndan kaynaklanan sorunlar ile karşılaşan üyelerimiz için maddi manevi destek olmuştur.
Yönetim Kurulumuz Türkiye’de faaliyet gösteren kuruluşları tespit edebilmek ve envanterini çıkarmak için çalışmalar yürütmektedir. Bu amaç için Ajans Press ile irtibata geçilmiş ve Ajans Press’in MBB’sını üyelerimizin kullanabilmesi olanağı yaratılmıştır.

Basın Yasası Taslağı Hakkındaki Görüşlerimiz
Yönetim Kurulumuz Basın Yasası Tasarısı Taslağı hakkındaki görüşlerini rapor haline getirerek Basından Sorumlu Devlet Bakanı Beşir Atalay’a 23 Temmuz 2003 tarihinde makamında ziyaret ederek takdim etmiştir.
Yönetim Kurulumuz bu ziyaret sonrasında 30 Ağustos 2003 tarihinde TGC’de bir toplantı düzenleyerek meslektaşlarımızı bilgilendirmiştir.

PTT Genel Müdürlüğü ile Görüşme
Yönetim Kurulumuz Kasım 2003’te PTT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i makamında ziyaret ederek Sektörel Yayıncıların dağıtım sorunları hakkında bilgilendirmiştir.
Karşılıklı görüş alışverişi sonucunda Genel Müdürün talimatı ile bir diğer görüşme de  Aralık 2003’te İstanbul PTT Baş Müdür Mustafa Polat ile  makamında gerçekleştirilmiştir. Derneğimizin PTT yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda üyelerimizin dağıtım sorunları açısından önemli kazanımlar elde edilmiştir.

Yeni Üyeler
Yönetim Kurulumuz bu çalışma yılında Derneğimize yeni üyelerin kazanılması için girişimlerini artırmıştır. Derneğimize üyelik başvurusunda bulunan Necip Güney, Ümit Vural, Celal Yüksel, Eda Karadoğan, Çiğdem Tezel, Özlem Ergun, Cengiz Çambel’in üyeliklerine karar verilmiştir. Bu  çalışmalar sonunda Derneğimizin 11 olan üye yayıncı kuruluş sayısı 17 ya, 26 olan üye dergi sayımız 39’e çıkmıştır.